fbpx

Ortodontia este specialitatea care se ocupa cu alinierea dintilor si a maxilarului pentru un zambet mai frumos.

Tratamentul ortodontic este indicat pacientilor  care sufera de anomalii dentare sau scheletale, aproape la orice varsta acesta fiind recomandat de catre medicul specialist in ortodontie.

In mod ideal acest tip de tratament trebuie urmat in jurul varstelor de 6-12 ani (sunt recomandate aparate activ-mobilizabile, miofunctionale) cand oasele maxilare sunt in dezvoltare si dupa varsta de 13 ani (aparatele fixe cand fortele aplicate determina numai miscari dentare).

In cadrul clinicii noastre vi se pot oferi cele mai moderne metode de tratament care includ atat aparate fixe (brackets) cat si mobile (miofunctionale sau placute palatinate/mandibulare cu elemente de ancora).

Aparatele dentare sunt dispozitive utilizate pentru a indreptat dintii care sunt intr-o pozitie anormala sau pentru a corecta muscatura incorecta.

Ele ajuta la repozitionarea dintilor cu scopul de a regla muscatura rezultatul fiind un zambet frumos. Aparatele dentare functioneaza prin presiunea constanta a fiecarui dinte pentru a-i deplasa in pozitia dorita. La fiecare vizita se aplica o presiune mai mare pe dinti pentru a continua mutarea lor in pozitia corecta.

HM Dent Dental Implant Clinic - Ortodontie

Cand poti avea nevoie de aparat dentar

Putem avea nevoie de aparat dentar din mai multe motive. Este posibil sa fie nevoie pentru a remedia probleme ortodontice sau pentru a avea un zambet perfect drept.

Medicul ortodont va corecta diverse anomalii, ca de exemplu:

 • Inghesuiri dentare
 • Dintii centrali din fata inclinati
 • Ocluzie deschisa sau adanca (supraacoperire mai mare de 1/3)
 • In cazul in care maxilarul este aliniat gresit, poate pune accent suplimentar asupra articulatiilor temporo-mandibulare, articulatiile care conecteaza mandibula de craniu.
 • In cazul in care dintii sunt departati unul de celalalt, fapt care iti poate afecta muscatura
 • In situatia in care maxilarul superior si cel inferior nu sunt bine aliniate, fapt care favorizeaza aparitia problemelor cu masticatia alimentelor, cat si fracturi ale dintilor
 • Pot aparea probleme digestive, pentru ca alimentele nu sunt mestecate corect

In urma consultatiei medicul ortodont va stii ce dispozitiv este indicat pentru a corecta problema dvs, iar pacientii pot alege intre mai multe optiuni: aparatul dentar confectionat din metal sau safir.

HM Dent Dental Implant Clinic - Ortodontie

Perioada de tratament

Aceasta difera de la caz la caz, cu cat este mai complicata problema dvs cu atat creste si perioada de tratament. Majoritatea pacientilor pot purta aparate dentare intre 18 si 30 de luni, dupa care se aplica un retainer (stabilizator al tratamentului) pentru a stabiliza corectia.

Aparatul ortodontic se activeaza doar in cabinetul de ortodontie, de regula la fiecare control (intervalul fiind intre 4-6 saptamani), in cazul apartului ortodontic fix se realizeaza schimbarea arcurilor metalice sau conformarea acestora in functie de necesitatea gasita de medicul specialist ortodont la etapa in care se afla pacientul.

Presiunea exercitata de aparatul ortodontic poate cauza o senzatie de disconfort de mica intensitate si durata. Pentru a incepe tratamentul ortodontic, in cavitatea bucala nu trebuie sa existe nicio leziune carioasa.

Tipuri de aparate dentare folosite la Clinica HmDent:
 • Aparat miofunctional

      Acesta poate fi folosit atat la indepartarea unui obicei vicios cat si indreptarea dentitiei definitive si remodelarea la nivelul maxilarului.

 • Aparat autoligaturant metalic/ceramic (Se scurteaza durata de
  tratament)

Aparatul dentar autoligaturant este un dispozitiv permanent de corectie ortodontica, datorita sistemului autoligaturant este eliminata necesitatea elasticelor sau a ligaturilor metalice.

Tehnologia autoligaturanta se refera la un tip special de prindere a bracketilor direct pe aparat, reusind sa sporeasca gradul de confort resimtit de pacient. Acesta are o structura inovatoare cu arcuri speciale care gliseaza liber in bracket, ceea ce scurteaza durata de tratament.

 • Aparat metalic simplu

Este cel mai utilizat aparat dentar, fiind foarte eficient si rezistent. Cu ajutorul lui se trateaza orice anomalie dentara, de la simple inghesuiri si spatieri ale dintiilor, pana la cazuri complexe ocluzie adanca sau deschisa.

Este foarte atractiv pentru majoritatea pacientilor copii, deoarece il pot personaliza cu elastice colorate.

Profesionalism si dedicare

Misiunea noastra este sa dezvoltam relații pe termen lung cu pacienții noștri și sa asigurăm servicii de calitate prin echipa noastra dedicata și bine pregatita.
Viziunea noastra este sa devenim recunoscuți ca furnizor de frunte de sanatate dentara.
Clinica dentara HMDent Implant ofera tratamente stomatologice de calitate. De la stomatologia de familie și îngrijirea dentara preventiva pana la tratamente cosmetice mai complexe. Oferim tratamente stomatologice de calitate.
1380
Implanturi Dentare

FACEȚI O PROGRAMARE ASTĂZI!

Aveti nevoie de ajutor?! 😊
Sună acum!